Lid wordenDoneren

Sponsorloop “5 x Tien” levert 8000 euro op voor de Katwijkse ziekte

Sponsorloop “5 x Tien” levert 8000 euro op voor de Katwijkse ziekte

Tineke is vorig jaar mei overleden aan de gevolgen van de Katwijkse ziekte. De deelnemers konden kiezen uit een route van 50, 25 en 10 kilometer. Er hebben ongeveer 75 familieleden en vrienden aan de loop meegedaan. Ze haalden 8000 euro op: een prachtig bedrag.

Tineke was zeer geliefd bij de vriendengroep: iedereen was altijd van harte welkom bij haar thuis. Daarom was het niet moeilijk om de vrienden te mobiliseren. Koos van Rijn, penningmeester van de Vereniging HCHWA-D nam met veel plezier de cheque in ontvangst. Hij benadrukte nog maar eens dat de Vereniging geheel uit vrijwilligers bestaat en dat álle donaties gebruikt worden om een medicijn te vinden tegen de Katwijkse ziekte. Maar ook
om degenen die gendrager zijn, of weten dat het in de familie voorkomt te steunen. Dat gebeurt tijdens de thema-avonden die regelmatig in De Roskam worden gehouden en door het Zorgloket.

Deze sponsorloop is een groot succes geworden. De Vereniging HCHWA-D hoopt daarom dat de actie een jaarlijks vervolg gaat krijgen. Hoe meer mensen weten wat de Katwijkse ziekte is, en alle fabels erover uit de lucht helpen, hoe beter. De Vereniging heeft inmiddels ook jonge mensen in het bestuur. Dat betekent een extra duwtje in de rug voor jongeren die ergens wel gehoord hebben wat de ziekte betekent, maar nu het fijne ervan willen weten.

Kijk verder op onze website of bezoek onze Facebookpagina.

Een mooie impressie van de sponsorloop vind je op de Facebookpagina 5xTien (sponsorloop Katwijkse ziekte).

Van harte willen wij samen met de organisatoren een jaarlijks vervolg geven aan deze “5 xTien” sponsorloop voor de Katwijkse ziekte.

Team Communicatie van de HCHWA-D vereniging