Lid wordenDoneren

Ouwehand Bouwen en Ontwikkelen helpt Vereniging HCHWA-d uit de brand

Je schaft als Vereniging Katwijkse ziekte een geweldige picknickset voor in de achtertuin aan, waar families met HCHWA-D samen een fijne tijd kunnen beleven, maar er is één probleem: de set is met een vrachtwagen in de voortuin afgeleverd en weegt meer dan 800 kilo. Wat doe je dan? Penningmeester Koos van Rijn belde rond voor hulp en Ouwehand Bouwen en Ontwikkelen twijfelde geen moment. Conclusie: er was helemaal geen hijskraan nodig, alleen een paar sterke mannen. En dus gaven Joost, Ton en Gijs, met daar tegenover niet meer kosten dan één (koud) biertje, het gevaarte de plek die het verdient.

In de tuin van ‘het Boshuys’ welteverstaan. De bungalow op het terrein van de Wilbert stond lange tijd leeg, tot het Expertiseteam HCHWA-d van de Katwijkse ziekte op het idee kwam hier een nieuwe bestemming aan te geven. Met behulp van verschillende fondsen werd de plek volledig opgeknapt en in juni 2022 officieel geopend als ontmoetingsruimte voor bewoners met de Katwijkse Ziekte en jongere deelnemers van de Dagbesteding 
BuitenThuis.

De Vereniging Katwijkse ziekte is medebeheerder van de ontmoetingsplek. De bedoeling is dat niet alleen bewoners en bezoekers van de dagbesteding, maar ook thuiswonenden mensen met HCHWA-d en hun naasten gebruik kunnen maken van de bungalow.

Van Rijn: “Als Vereniging hebben we geïnvesteerd in het opknappen van de tuin. Daar staat sinds vorig jaar een prachtige serre en nu dus ook een plek om in de tuin met elkaar samen te komen. Het is een fijne, rustige omgeving, met uitzicht op de dierenweide. Als Vereniging zijn we ontzettend blij dat we zo’n plek aan mensen kunnen aanbieden. Iedereen uit een familie met HCHWA-D, kan er gebruik van maken. Het enige wat je zelf hoeft te regelen, is
eventueel het meenemen van eten en drinken en het schoon achterlaten van de ruimte.”

Komt u uit een familie met HCHWA-D en wilt u gebruik maken van het Boshuys? U kunt een reservering maken via info@hchwa-d.nl.