Lid wordenDoneren

20 april Thema-avond vereniging HCHWA-d

20 April Thema-avond Vereniging HCHWA-D: De meerwaarde van casemanagement

Wanneer en waarom schakel je een casemanager in? Daarover organiseert de Vereniging Katwijkse ziekte in samenwerking met het expertiseteam HCHWA-d van Marente op 20 april een nieuwe thema-avond.

Tijdens de avond vertellen Bianca Opdam (neurologieverpleegkundige) en Daisy Immerzeel (casemanager dementie) van het expertiseteam over de meerwaarde van casemanagement. Voor gendragers en hun familie wordt de ziekte vaak als een proces ervaren, waarin behoeften tijdens verschillende fasen veranderen.

Die behoeften kunnen variëren van lotgenotencontact en mantelzorgondersteuning tot dagbesteding en uiteindelijk opname. Een casemanager kan als spin in het web optreden en helpt mensen in elk stadium de juiste ondersteuning voor zichzelf te regelen. Een casemanager heeft bovendien kennis van de wetgeving en is op de hoogte van alle mogelijke hulpverlening, voorzieningen en begeleiding, zodat u en uw familie het wiel niet zelf uit hoeven te vinden.

Tijdens de thema-avond vertellen deze twee experts u hier alles over. Daarnaast is er ruimte voor al uw vragen en wordt de avond zoals gebruikelijk met elkaar en een drankje afgesloten. Aanvang is 20.00 uur in de Roskam (Turfmarkt 2, Katwijk). Aanmelden is niet nodig.

Online meekijken of later terugkijken? Dat kan gemakkelijk via het YouTube kanaal van onze vereniging. Klik op deze handleiding voor meer informatie