Lid wordenDoneren

Thema: Kinderwens & HCHWA-D

Wanneer een erfelijke ziekte als HCHWA-D in je familie voorkomt, zoals bij ons, kan een kinderwens een dilemma opleveren. Het maakt voor velen van ons dat we moeten nadenken over of we zelf gendrager zijn en zo ja, of we het risico willen nemen het gen door te geven aan onze kinderen.

We weten dat veel mensen met vragen rondlopen en hebben daarom besloten hierover een thema-avond te organiseren. We hebben geen mening over wat beter is, via een natuurlijke weg kinderen krijgen of via bijvoorbeeld PGT, maar vinden het vooral belangrijk iedereen die hierover nadenkt of mee worstelt te informeren over de mogelijkheden en daarover ervaringen uit te wisselen.

Eén van de mogelijkheden is PGT, oftewel: preïmplantatie genetische test. De thema-avond van 2 juni staat in het teken van dit proces. Ons bestuurslid Maike Hoek heeft haar zoontje gekregen via PGT en neemt u mee in haar persoonlijke ervaringen. Daarnaast vertelt medisch psycholoog Sanneke van Rooden van de CHA-poli in het LUMC u meer over wat PGT precies betekent, vanaf het moment dat u bij de huisarts binnen stapt voor een verwijzing tot het DNA-onderzoek in Leiden en het eventuele daarop volgende PGT traject.

We verwelkomen u graag in de Roskam, om 20.00 uur. De avond is zoals altijd gratis bij te wonen en aanmelden is niet nodig. Na de presentaties is er ruim de tijd om vragen te stellen en met elkaar een drankje te doen en bij te praten. We ontvangen u graag op locatie, maar het is ook mogelijk om via ons YouTube kanaal live mee te kijken of later terug te kijken.

Een handleiding voor hoe dat moet, vindt u hier.