Lid wordenDoneren

Thema-avond 'Stand van zaken onderzoek'

03-06-2021

Online

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat we elkaar 'live' hebben kunnen ontmoeten. Gelukkig heeft in die tijd de wetenschap niet stil gestaan. Hoog tijd dus om jullie een update te geven van de stand van zaken. Dit keer online, via een webinar.

Voor deze thema-avond hebben we Susanne van Veluw uitgenodigd, die eind 2020 een subsidie van 100.000 euro ontving van Alzheimer Nederland voor haar onderzoek naar HCHWA-D. Zij vertelt ons meer over haar speurwerk in de hersenen van mensen met de Katwijkse Ziekte en CAA. Meer daarover lees je alvast hier.

Daarnaast stellen Marieke Wermer en Sabine Voigt een aantal nieuwe teamleden van het LUMC onderzoeksteam aan ons voor en vertellen zij meer over BATMAN, het onderzoek naar minocycline, waar u vast al van hebt gehoord. Meer daarover leest u alvast hier. Daarnaast lichten zij een tipje van de sluier over interessante ontwikkelingen / toekomstig onderzoek.

De thema-avond is online via deze link te volgen. Mocht u niet bekend zijn met Zoom, leggen wij u in deze handleiding in 7 stappen uit hoe u bij het webinar aanwezig kunt zijn.