Vereniging HCHWA-D organiseert thema-avond over voor- en nadelen van DNA onderzoek

Op donderdagavond 16 februari organiseert de Vereniging HCHWA-d de eerste thema-avond van 2017. Dit keer wordt er aandacht besteed aan het thema ‘De voor- en nadelen van het ondergaan van een DNA onderzoek’.

‘Ben jij al getest?’ is een veelvoorkomende vraag aan mensen die met deze ziekte in hun familie te maken hebben en de overweging om het onderzoek wel of niet te ondergaan is voor veel mensen moeilijk. Tijdens deze avond zal psychologe dr. van der Meer van de CHA-poli van het LUMC de procedure toelichten en vertellen drie ervaringsdeskundigen hun verhaal. Die ervaringen lopen uiteen van het te horen krijgen dat je gendrager bent, het te horen dat je geen gendrager bent en de keuze om géén onderzoek te laten doen.

Op deze manier hoopt de vereniging betrokkenen te ondersteunen bij hun overweging en daarnaast beter te informeren over de procedure en de mogelijke gevolgen daarvan. U heeft deze avond de mogelijkheid vragen te stellen en met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Een ieder die geïnteresseerd is, is vanaf 20.00 uur welkom in de Roskam (Turfmarkt 2, Katwijk). Aanmelden is niet nodig.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.