Oproep LUMC om deel te nemen aan HCHWA-D Stamboomonderzoek

Wilt u ook in de toekomst op de hoogte worden gehouden van het onderzoek dat in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) naar HCHWA-D wordt gedaan? Geef u dan op voor het HCHWA-D Stamboomonderzoek!

De CHA-Poli van het LUMC zal u dan twee keer per jaar haar nieuwsbrief toesturen. Zowel patiënten als hun familieleden kunnen zich hiervoor aanmelden, ook als u nog niet wilt weten of u drager bent van de ziekte! Als u ervoor kiest om mee te doen aan het Stamboomonderzoek, kunt u aangeven of we u mogen benaderen voor deelname aan nieuwe studies, zoals het project waarbij we het ziektebeloop over meerdere jaren willen gaan volgen en in de toekomst klinische trials. De CHA-Poli van het LUMC zoekt zoveel mogelijk mensen met HCHWA-D en hun familieleden. U wordt gevraagd een korte vragenlijst over uw gezondheid in te vullen.

Er hebben al 170 mensen gereageerd, maar men hoopt nog meer aanmeldingen te krijgen. Het is belangrijk om te weten hoeveel mensen in Nederland er (mogelijk) last hebben van HCHWA-D om meer aandacht te vragen voor deze ziekte. Daarnaast willen men door het Stamboomonderzoek meer te weten komen over de invloed van factoren zoals roken of een hoge bloeddruk, op het ziektebeloop.

Meer informatie over het HCHWA-D Stamboomonderzoek kunt u lezen op www.lumc.nl/HCHWAD. Als u een vraag heeft of wanneer u zich wilt aanmelden kunt u een email sturen naar HCHWADstamboom@lumc.nl of bellen naar 071-5261825.

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.