Derde editie Kattukse Brainweek brengt 18.500 euro op voor onderzoek naar HCHWA-D

Van 10 tot en met 17 juni vond de derde editie van de Kattukse Brainweek plaats. De week is een initiatief van de Vereniging HCHWA-d. Tijdens de Kattukse Brainweek wordt middels verschillende activiteiten op een positieve manier aandacht gevraagd voor HCHWA-d. Zo hopen we de ziekte bespreekbaarder te maken en daarnaast in onderzoek te kunnen investeren.

De afgelopen jaren is het onderzoek naar de ziekte exponentieel toegenomen en dat biedt hoop voor directe betrokken. Dit is onder andere het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Vereniging, de Dutch CAA Foundation en o.a. het LUMC.

De derde editie van de Kattukse Brainweek heeft maar liefst 18.500 euro opgeleverd. Dat bedrag is te danken aan de honderden deelnemers aan de verschillende evenementen, tientallen vrijwilligers, lokale sponsoren en aan de Kattukse loterij, waarvoor de prijzen belangeloos beschikbaar werden gesteld door de Katwijkse middenstand. De opbrengsten van de week worden direct geïnvesteerd in onderzoek naar de ziekte.
Naast de geweldige opbrengst, bracht de week ook behoorlijk wat publiciteit voor de ziekte en het onderzoek daarnaar teweeg én waren veel direct betrokkenen aanwezig om deel te nemen aan de activiteiten of als vrijwilliger. Zo waren er o.a. helpende handjes van een familie uit Assen!

Al met al wordt door de commissie teruggekeken op een wederom succesvolle week om dankbaar voor te zijn. Onze dank gaat uit naar die commissie die het afgelopen jaar keihard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.